Uitvaartverzekering

Uitvaartverzekering

Een uitvaartverzekering afsluiten

Het is iets waar de meeste mensen liever niet over nadenken, maar toch sluiten steeds meer mensen in Nederland een uitvaartverzekering af. Maar wat is dat nou precies, en hoe werkt het dan? Hieronder vindt u een duidelijk uitleg over wat een uitvaarverzekering is, welke verschillende soorten en betalingsmogelijkheden er zijn, en waar je voor het afsluiten op moet letten.

Een uitvaartverzekering: wat is het?

Een uitvaartverzekering is een apart soort verzekering, bij de meeste verzekeringen verzeker je jezelf tegen de risico’s en complicaties van iets waarvan je niet zeker weet of het ooit zal gebeuren. Maar met een uitvaartverzekering verzeker je jezelf bij iets waarvan je zeker weet dat het ooit zal gebeuren, namelijk overlijden. Het enige is dat we niet zeker weten op welk moment we overlijden. De persoon die deze verzekering afsluit zal dus hoogstwaarschijnlijk premie blijven betalen tot dit moment is aangebroken. Maar een uitvaartverzekering biedt men ook de mogelijkheid om de complete verzekering in één keer te betalen.

Het komt er dus op neer dat een uitvaartverzekering pas ten einde komt op het moment van overlijden. Komt de betreffende persoon jong ten overlijden, dan zal deze pas weinig premie hebben betaald, terwijl als hij oud sterft, hij veel premie zal hebben betaald.

Een uitvaartverzekering: Ik ben nog jong, waarom zou ik een uitvaartverzekering nodig hebben?

Veel mensen denken dat een uitvaartverzekering meer iets is voor oude mensen. Want wie wil er nou nadenken over hun uitvaart of overlijden als ze nog jong zijn. Ook denken veel mensen dat als ze op een jonge leeftijd een uitvaartverzekering afsluiten, ze hun leven lang premie moeten blijven betalen. Dit is niet het geval, je bent nooit te jong om over je uitvaart na te denken, we weten tenslotte niet wanneer we komen te overlijden en een uitvaart verzekering is niet alleen geruststellend voor jezelf maar ook je familie of vrienden hebben er veel aan, als je komt te overlijden. Ook is het niet waar dat je de rest van je leven premie moet betalen, zodra er voor de verzekering betaalt is, is er sprake van levenslange dekking. Ook kan er betaalt worden door middel van een koopsom,dit houdt in dat de complete som in één keer betaalt wordt.